Pokrajina Hubei

U Kini više od tisuću mrtvih od koronavirusa

11.02.2020.
u 10:02

U kineskoj pokrajini Hubei, jednom od žarišta koronavirusa, u ponedjeljak su registrirana 103 nova smrtna slučaja i 2.097 oboljelih od tog virusa, a u cijeloj Kini od posljedica te bolesti preminulo je 1.016 ljudi, prema službenim podacima objavljenima u utorak. Samo u tom dijelu Kine 31.728 osoba je zaraženo, a 974 osobe umrle su od posljedica bolesti.

Uz to evidentirano je još 16.687 sumnjivih slučajeva. Broj umrlih u ponedjeljak u provinciji Hubei najveći je od kada se bolest pojavila, piše Hina. U Kini je do sada potvrđeno više od 42.000 oboljelih od koronavirusa, a 319 slučajeva zabilježeno je u 24 ostale zemlje, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije te kineskih zdravstvenih dužnosnika. Svjetska zdravstvena organizacija istaknula je da 168 laboratorija diljem svijeta trenutno provodi testove s ciljem da pronađu lijek protiv te smrtnonosne bolesti.

Prva smrt izazvana virusom 2019-nCoV, dogodila se u prosincu u kineskom gradu Wuhanu, žarištu epidemije, a bila je objavljena 11. siječnja. Mjesec dana poslije, epidemija je odnijela 1.016 ljudskih života u kontinentalnoj Kini (bez Hong Konga i Makaoa), stoji u službenim podacima objavljenima u utorak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije