21 ranjeno

U Alepu ubijeno 13 iranskih vojnih savjetnika

Apel
Foto: ilustracija
08.05.2016.
u 10:42

Trinaest iranskih "vojnih savjetnika" ubijeno je, a 21 je ranjen zadnjih dana u sukobima s islamističkim militantima u području Alepa na sjeveru Sirije, izvijestili su u subotu iranski mediji o jednom od najvećih gubitaka otkako iranske snage pomažu režim predsjednika Bašara al-Asada, prenose agencije. 

Novinska agencija Irna prenijela je da su Čuvari revolucije pokrajine Mazandaran ubijeni ili ranjeni u Khan Tumanu, lokalitetu desetak kilometara od Alepa.

Vijest o velikom gubitku iranskih snaga objavljena je na dan kada se Ali Akbar Velajati, diplomatski savjetnik vrhovnog iranskog vođe Alija Hamneija sastao sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom u Damasku i uvjerio ga da ima potporu službenog Teherana.

"Iran će se svim sredstvima boriti protiv terorista koji čine zločine u regiji", rekao je Velajati, prenosi Reuters. 

U petak je Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio da je Fronta Al Nusra (sirijski ogranak Al Kaide) sa svojim saveznicima osvojila Khan Tuman i okolna sela nakon sukoba u kojima je ubijeno više od 70 ljudi, javlja AFP.

Rusija je noću na subotu objavila da je primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih skupina u Alepu, na sjeveru Sirije, produljeno za tri dana.

Primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih grupa u Alepu uvedeno je za četvrtak i petak pod pritiskom Moskve i Washingtona nakon što je prekid neprijateljstava, na snazi od 27. februara, propao u tom gradu.

Uz Rusiju Iran je drugi veliki saveznik režima u Damasku i podršku mu daje putem "vojnih savjetnika" i iranskih "dobrovoljaca". Više desetaka iranskih "savjetnika" ubijeno je u Siriji od kraja 2015., među njima i zapovjednici Čuvara revolucije, prenosi Hina.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?