POSLJEDNJI PODACI

U 34 zemlje nije prijavljen nijedan slučaj zaraze koronavirusom

29.04.2020.
u 14:54

Ukupno 34 zemlje i teritorije u svijetu  nisu prijavile nijedan slučaj zaraženosti koronavirusom, prenosi Reuters. 

Na listi zemalja bez ijednog prijavljenog slučaja, između ostalih, nalaze se Komori, Lesoto, Tadžikistan i Turkmenistan, kao i otoci u Tihom oceanu kao što su Nauru, Kiribati i Solomonski otoci.

Od ukupno 247 država i teritorija koje su priznali Ujedinjeni narodi, 213 je do 20. travnja prijavilo barem jedan slučaj zaraze, a 186 i prenošenje virusa u lokalnoj zajednici. 

Smrtni slučajevi povezani s oboljenjem Covid-19 prijavljeni su u najmanje 162 zemlje.

Reuters napominje da izostanak prijavljivanja slučajeva zaraženosti u nekoj zemlji ne mora da znači da ih nema. Kao primjer, agencija navodi Sjevernu Koreju, koja do sada nije registrirala nijedan slučaj, ali je poznato da graniči s Kinom, Rusijom i Južnom Korejom, u kojima je zaražen veliki broj ljudi, te postoji mogućnost da se virus ipak proširio i na tu zemlju.

Pet zemalja i teritorija uspjelo je se izboriti s virusom nakon nekoliko prijavljenih slučajeva zaraze, a to su Jemen, Angvila, Grenland i karipski otoci Sveti Bartolomej i Sveta Lusija.

Nijedna od spomenutih zemalja i teritorija nije prijavila smrtne slučajeve niti aktivno zaražene pacijente, a pacijenti kod kojih je potvrđena zaraza, u potpunosti su se oporavili

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije