Predsjednik Europskog vijeća

Tusk: Četranaest članica EU protjeruje ruske diplomate

26.03.2018.
u 16:49

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk izjavio je u ponedjeljak da 14 država članica EU protjeruje rusko diplomatsko osoblje zbog trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripala u Britaniji.

Tusk je kazao da bi blok mogao uvesti dodatne mjere protiv Rusije, uključujući i nova protjerivanja u narednim danima i tjednima.

U koordiniranim objavama protjerivanja u ponedjeljak, Češka Republika je priopćila da protjeruje tri člana osoblja ruskog veleposlanstva u Pragu. Premijer Anfrej Babis kazao je da je ta mjera izražavanje solidarnosti s Britanijom.

Nizozemstva je priopćila da protjeruje dvojicu ruskih obavještajnih službenika, dok Estonija navodi da će u roku od tjedan protjerati ruskog vojnog atašea. Talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da će Italija  protjerati dvojicu ruskih diplomata iz veleposlanstvu u roku od tjedan dana, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije