predsjednik Vijeća EU

Tusk: Ako pustimo emocije pregovori o Brexitu će biti nemogući

04.05.2017.
u 21:26

Pregovori s Velikom Britanijom o izlasku iz Europske unije su teški sami po sebi, a bit će nemogući ako pustimo emocije bez kontrole, izjavio je predsjednik Vijeća Europske unije Donald Tusk. On se osvrnuo na izjave premijerke Velike Britanije Therese May u kojima je optužila dužnosnike Unije da se žele uplesti u rezultate predstojećih izbora, tako što prijete teškim posljedicama pregovora o Brexitu.

- Oni će biti jako teški i, ako se sada počnemo svađati, čak i prije nego su počeli, postat će i nemogući - rekao je Tusk na sastanka s norveškom premijerkom u Bruxelessu. 

Prema njegovim riječima, ulog je jako veliki, jer će pregovori utjecati na živote i interese milijuna ljudi s obje strane kanala Lamanš.

- Diskrecija, umjerenost i obostrano poštivanje uz dobru volju sa obje strane, neophodni su da bi se uspjelo - dodao je Tusk.

Ranije su iz Europske komisije rekli da nemaju stav o optužbama Therese May.

- Znamo da su izbori, da je kampanja i da se svi uzbude u tom razdoblju. Nismo naivni, rekao je glasnogovornik Europske komisije Margaritis Schinas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?