OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA BOMBAŠICE:

Turski mediji tvrde da je ovo teroristkinja koja je izvela napad u Ankari

bombašica
14.03.2016.
u 18:15

Turska agencija INA objavila je fotografiju navodne bombašice- samoubojice koja je jučer izvela  teroristički napad u Ankari. Riječ o pripadnici Kurske radničke partije (PKK) Seher Čagli Demir, a objavljeno je da je studirala turizam i hotelijerstvo te bila novinarka turskog oporbenog lista Džumhurijet, prenosi portal Sputnjik.

Turski mediji pišu da je identificirana prema ostacima raznesenog tijela i otiscima prstiju pronađenima na mjestu jučerašnjeg napada, bulevaru Ataturk u središtu Ankare. AFP u međuvremenu također javlja o četiri dokaza koja je policija izuzela na mjestu eksplozije.

Članica PKK osuđivana zbog terorističke propagande

Osim što je bila članica PKK, svojedobno joj je bilo suđeno, skupa s još nekoliko pripadnica spomenute kurdske stranke, zbog širenja terorističke propagande.

Na jednoj od objavljenih fotografija, Čegli Demir na sebi ima lentu u bojama kurdske zastave, prenosi Net.hr

Džumhurijet odbacuje veze s teroristikinjom

Uredništvo oporbenog Džumhurijeta odmah je demantiralo vijest da je navodna bombašica-samoubojica bila njihova novinarka. Urednik tog lista Ayse Sayin kazao je da “žena osumnjičena za teroristički napad nikada nije radila za Džumhurijet, niti je imala ikakve veze s novinama”.

Podsjetimo, u jučerašnjem terorističkom napadu u Ankari poginulo je 37, a ranjeno 125 ljdui od kojih je petnaestoro još uvijek u kritičnom  stanju. Napad se dogodio kada je automobil-bomba eksplodirao pored krcatog autobusa na stajalištu punom ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?