Zaštićena Sardinija

Turista koji je uzeo pijesak s plaže u Italiji kažnjen sa više od 1000 eura

08.09.2020.
u 15:39

Idilični bijeli pijesak na talijanskom ostrvu je zaštićen, a sve turiste koji ga uklanjaju s plaža očekuju visoke novčane kazne, pa čak i zatvorske kazne.

Neimenovani Francuz uhićen je na zraćnoj luci Cagliari Elmas 1. rujna ove godine nakon što su među njegovim stvarima pronađene četiri boce u kojima se nalazilo 4,4 kilograma zaštićenog pijeska, piše CNN.

Boce s pijeskom su zaplijenjene i nalaze se u lokalnoj policijskoj stanici gdje se tijekom godine obično nakupe velike količine ovog pijeska kojeg turisti pokušavaju iznijeti sa sobom. Inače, 2017. godine uveden je regionalni zakon kojim je zabranjeno uzimanje pijeska sa plaža Sardinije.

Kazne se kreću između 500 i 3000 eura, ovisno o količini uzetog pijeska, a uvedene su zbog sve češćeg uzimanja pijeska. Posebno su ciljane plaže s nevjerovatnim ružičastim i bijelim pijeskom koji se čak prodaje kao suvenir putem interneta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije