NAPETI IZBORI

VIDEO Trumpov stožer podnio tužbu: Tražimo da se zaustavi prebrojavanje u Nevadi

JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.11.2020.
u 18:03

Dok prebrojavanje glasova birača na američkih izborima traje, svijet s nestrpljenjem očekuje konačne rezultate. Vodi se tijesna utrka između Bidena i Trumpa, a sve oči uprte su trenutno u saveznu državu Nevadu.

Što se tiče Nevade, Biden je u tijesnom vodstvu od 8000 glasova. Okrug Clark, gdje se nalazi Las Vegas, ima najveći udio glasova u toj državi. Sada svi željno iščekuju njihove rezultate. U međuvremenu, iz Trumpovog stožera stigla je najava da će u poslijepodnevnim satima imati veliku objavu.

Najavili su na početku konferencije za medije podnošenje tužbe u Nevadi tvrdeći značajne nepravilnosti. 

- Vidimo nepravilnosti svugdje. Tražimo Clark county da nam da odgovore - kazao je bivši državni odvjetnik Nevade  Adam Laxalt , te istaknuo kako žele zbog toga da se zaustavi glasovanje.  Jedan od navedenih razloga zašto traže prebrojavanje jer je, prema njihovim riječima, glasovali mrtvi i oni koji su se odselili. 

Predstavnici Trumpove kampanje na pozornicu doveli dvoje očevidaca koji tvrde da su svjedočili nepravilnostima. Međutim, u trenutku kad su okupljeni novinari počeli postavljati pitanje bili su odbijeni. 

Video možete pogledati OVDJE

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije