Nakon prikupljanja novca u siječnu

Trumpov budžet za kampanju još više zaostaje za Bidenovim, više potrošio na oglase

Donald Trump
MIKE SEGAR/REUTERS
21.02.2024.
u 08:21

Trumpov stožer je objavio da je u siječnju prikupio 8,8 milijuna dolara a potrošio više od jedanaest milijuna, uključujući više od pet milijuna dolara na oglase i poštu.

Nakon prikupljanja novca u siječnju, Donald Trump financijski još više zaostaje za Joeom Bidenom, pošto je više potrošio na oglase i ostale troškove nego što je prikupio od donatora, pokazuju dokumenti objavljeni u utorak.

Trump je na kraju prošlog mjeseca imao nešto više od 30 milijuna dolara nakon uspješih republikanskih predizbora u Iowi i New Hampshireu, što je manje od oko 33 milijuna dolara mjesec dana ranije, objavio je njegov izborni stožer u dokumentima saveznom izbornom povjerenstvu.

Biden, koji vodi lakšu utrku za nominaciju Demokratske stranke, objavio je u dokumentima dostavljenima povjerenstvu da je siječanj završio s 56 milijuna dolara u odnosu na 46 milijuna u prosincu prošle godine.

Trumpov stožer je objavio da je u siječnju prikupio 8,8 milijuna dolara a potrošio više od jedanaest milijuna, uključujući više od pet milijuna dolara na oglase i poštu.

Bidenova kampanja je u siječnju prikupila 15 milijuna dolara i potrošila nešto manje od šest milijuna. Kada se zbroje računi kampanje s ostalim izbornim računima u Demokratskoj stranci, Biden je skupio ukupno 130 milijuna dolara.

Trump je ranije pokazao da može pobijediti na izborima i kada njegovi suparnici troše više od njega, kao što je bio slučaj s Hillary Clinton 2016.

Prema nacionalnim anketama Trump i Biden su u tijesnoj utrci i u studenome se očekuju neizvjesni izbori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?