Američki predsjednik

Trump tvitao: Osjećam se bolje nego prije 20 godina!

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
05.10.2020.
u 21:09

Američki predsjednik Donald Trump poručio je putem Twittera da će danas izaći iz vojne bolnice Walter Reed. 'Osjećam se stvarno dobro! Ne bojte se Covida. Nemojte dopustiti da dominira vašim životom. Razvili smo, u mandatu Trumpove administracije, neke stvarno dobre lijekove & znanje. Osjećam se bolje nego prije 20 godina!', tvitao je Trump.

Očekuje se da će uskoro novinarima obratiti i predsjednikov liječnik Sean Conley.

Virus je nakon predsjednika, njegove supruge Melanije, njegove bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, zahvatio i Kayleigh McEnany koja je na prestižnoj poziciji tajnice za tisak Bijele kuće, prenosi Tportal.hr. 

To je objavljeno tri dana nakon kakofonske objave o zdravstvenom stanju američkog predsjednika, što je dodatno pojačalo utisak da Bijela kuća nije poduzela sve mjere protiv epidemije. Kayleigh McEnany je više puta posljednjih dana bez maske brifirala novinare u Bijeloj kući.

Trump je rano ujutro u bolnici objavio gotovo 20 tvitova, većinom o predsjedničkim izborima u studenom.

Neki aspekti njegove bolesti i dalje su nejasni. Liječnici su objavili da mu je zasićenost krvi kisikom dva puta pala i da je najmanje jednom dobio kisik. Imao je povišenu temperaturu, ali nije rečeno koliko.

Njegov liječnik Sean Conley prethodno je rekao da liječnički tim očekuje nove nalaze funkcije njegovih pluća. Trump dobiva steroid koji se inače daje u teškim slučajevima te petodnevnu terapiju antivirusnim lijekom remdesivirom. Dobio je i koktel antitijela.

Trump je u vojnu bolnicu Walter Reed nedaleko od Washingtona smješten u petak.

U nedjelju je nakratko izišao iz bolnice i provozao se automobilom kako bi pozdravio pristaše okupljene ispred bolnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije