Naslovnica Svijet

Trump se žalio na odluku da mora predati financijska izvješća

11. lipnja 2019. u 08:52 0 komentara 31 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je od žalbenog suda da poništi odluku kojom se od njegove računovodstvene tvrtke traži da preda sva financijska izvješća prije nego što je on postao predsjednik Odboru za nadzor Zastupničkog doma. 

Tumpovi odvjetnici su u sudskom podnesku naveli kako je odluka od 20. svibnja kojom je sudac Amit Mehta naložio tvrtki Mazars LPP da preda sve financijske podatke bila pogrešna i trebalo bi je promijeniti. Mehtina odluka bila je prvi put da je savezni sud ušao u sukob oko toga koliko daleko Kongres može ići kod ispitivanje Trumpa i njegova poslovanja.

Odbor za nadzor u Zastupničkom domu smatra kako je potrebno ispitati Trumpovo financijsko poslovanje kako bi se utvrdilo ima li sukoba interesa, te je li prekršio zakon tako što se nije odvojio od svojih poslova, kao što su to činili prethodni predsjednici. 

Trump odbija surađivati ​​s nizom istraga o pitanjima koja se kreću od poreznih prijava do hotela u Washingtonu, a u tužbi podnesenoj 22. travnja se navodi kako je sudski poziv odbora premašio ustavne granice ovlasti Kongresa da ga istraži. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.