AMERIČKI IZBORI

Trump opet šokira javnost: Ne priznaje poraz, ali spominje kandidaturu na idućim izborima

trump
Reuters/PIXSELL
02.12.2020.
u 20:04

Američki ustav ne dopušta više od dvaju mandata, ali dva koja nisu uzastopna sasvim su moguća

Donald Trump, svakog dana sve izoliraniji u svom nastojanju da ospori pobjedu Joea Bidena, sada otvoreno spominje mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima 2024.

"Bile su to četiri nevjerojatne godine. Pokušavamo dobiti još četiri. U protivnom, vidimo se za četiri godine", rekao je u utorak navečer na božićnom domjenku u Bijeloj kući.

Događaj kojemu su nazočili čelnici republikanske stranke, nije bio otvoren za novinare, ali je nešto kasnije počeo kružiti video njegova govora.

Gotovo mjesec dana nakon izbora 3. studenog Donald Trump i dalje ne želi priznati poraz u utrci s Joeom Bidenom.

Zatvoren u Bijeloj kući, ograničio je svoje pojavljivanje u javnosti u najvećoj mogućoj mjeri, svodeći svoju predsjedničku komunikaciju na ljutite tvitove o navodnoj izbornoj prijevari za koju nema konkretnih dokaza. 

"U ovoj fazi nismo vidjeli prijevare u razmjerima koji bi mogli utjecati na izborni rezultat", istaknuo je u utorak ministar pravosuđa Bill Barr.

Njegove riječi imaju to veću važnost što je taj 70-godišnji ultrakonzervativac među predsjednikovim najbližim suradnicima. U tom neobičnom ozračju, gdje novi predsjednik priprema svoj tim a sadašnji, sve osamljeniji, iznosi teorije urote, Washington beskrajno špekulira.

NBC prenosi da je Trump sa suradnicima razgovarao o mogućnosti da 20. siječnja, na dan kada Joe Biden bude polagao prisegu, kojoj on neće nazočiti, najavi kandidaturu za izbore 2024. Bivši poduzetnik kaže da je pomalo praznovjeran. Godine 2017. predao je kandidaturu za izbore 2020. već 20. siječnja, kada je preuzeo dužnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije