TWITTER-PREDSJEDNIK

Trump ohrabruje prosvjednike protiv socijalnog distanciranja: Oslobodite svoje države!

18.04.2020.
u 14:45

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru poziva Amerikance, koji su nezadovoljni mjerama socijalnog distanciranja i zatvaranja javnog života, da “oslobode” svoje savezne države.

“OSLOBODITE Michigan”, “OSLOBODITE Minnesotu”, “OSLOBODITE Virginiju i spasite svoj sjajni 2. amandman. Sada je pod opsadom!”, napisao je predsjednik Trump, naglašavajući velikim slovima riječ oslobodite. U spomenutim saveznim državama na vlasti su guverneri iz Demokratske stranke, koji su propisali stroge mjere socijalnog distanciranja i zabrane nepotrebnih izlazaka iz kuća s ciljem sprečavanja širenja novog koronavirusa. A guverner Virginije Ralph Northam potpisao je 10. travnja nove zakone o kontroli privatnog naoružanja građana, što je Trumpa dodatno razljutilo. Drugi amandman, koji spominje, odnosi se na pravo nošenja oružja. 

Trump je objavio ove tvitove u vrijeme kad je Fox News, njegova omiljena televizija koju često gleda i odmah komentira u svojim objavama na Twitteru, objavila prilog o prosvjednicima koji se u nekoliko saveznih država okupljaju tražeći ukidanje ograničenog kretanja u doba koronavirusa. Osim u tri spomenute, takvi su se prosvjednici pojavili i u Sjevernoj Karolini i u Ohiju. 

Na press konferenciji u Bijeloj kući nakon objave tvitova kojima poziva na “oslobođenje”, predsjednik Trump je obrazložio da mu se prosvjednici čine kao “vrlo odgovorni ljudi” koji jednostavno prosvjeduju jer su neke mjere u navedenim saveznim državama “preteške, jednostavno preteške”. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?