'DA SAM JA PREDSJEDNIK...'

Trump: 'Mi smo na rubu trećeg svjetskog rata!'

Donald Trump
John Angelillo/NEWSCOM
29.01.2024.
u 08:47

Bivši američki predsjednik optužio je Bidena da je on, među ostalim, kriv za ono što se događa diljem svijeta i kazao je da ratova ne bi bilo da je on (Trump) i dalje u Bijeloj kući.

Bivši američki predsjednik Donald Trump nedavno je na društvenoj mreži Truth Social iznio svoje mišljenje o napadu dronom u Jordanu, u kojem su stradala tri američka vojnika. Trump je napad nazvao "drskim" te istaknuo da je to "užasan dan za Ameriku", izražavajući suosjećanje prema obiteljima stradalih vojnika.

U svojoj objavi Trump je dalje naglasio da vidi ovaj napad kao tragičnu posljedicu "slabosti i predaje" predsjednika Joea Bidena. Dodao je i poziv svim Amerikancima da se pridruže u molitvi za ranjene vojnike, piše Daily Mail.

Također, u odvojenom priopćenju objavljenom putem Trumpove kampanje, bivši predsjednik je pohvalio svoje postupanje s Iranom dok je bio na dužnosti. Istaknuo je svoju politiku "maksimalnog pritiska" na Iran, tvrdeći da je taj pristup održavao stabilnost te da je Iran bio slab i bankrotiran. U kontrastu s tim, Trump je kritizirao Bidena. "Tada je došao Joe Biden i dao Iranu milijarde dolara, koje je režim iskoristio za širenje krvoprolića i pokolja po Bliskom istoku", napisao je Trump.

 

Trump je više puta optužio Bidena da je "slab vođa" i tvrdio je da su drugi svjetski sukobi povezani sa svjetskom "slabom" percepcijom predsjednika i Sjedinjenih Država. "Ovaj napad se NIKADA ne bi dogodio da sam ja bio predsjednik, baš kao što se napad Hamasa koji podržava Iran nikada ne bi dogodio, rat u Ukrajini se nikada ne bi dogodio i sada bismo imali mir u cijelom svijetu. Umjesto toga, mi smo na rubu 3. svjetskog rata…", napisao je Trump.

Inače, napadi na američke trupe na Bliskom istoku su se povremeno događali i u Trumpovom mandatu, uključujući 2020., kada su u raketnom napadu na zračnu bazu u Iraku ubijena dva Amerikanca i britanski državljanin. U napadu je također ranjeno više od 11 osoba.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?