POSJET VELIKOJ BRITANIJI

Trump izvrijeđao gradonačelnika Londona: 'On je bezosjećajni gubitnik'

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
03.06.2019.
u 13:20

Laburist Khan je u nedjelju rekao kako je važno imati dobre odnose sa SAD-om, ali da Velika Britanija ne bi trebala "odmotavati crveni tepih" za Trumpa. Također je usporedio Trumpa s fašistima 20. stoljeća.

Donald Trump je u ponedjeljak nazvao gradonačelnika Londona "bezosjećajnim gubitnikom", nakon što je Khan kritizirao britansku vladu jer je pozvala Trumpa u državni posjet. 

Trump je u ponedjeljak, sa suprugom Melanijom, sletio u Veliku Britaniju i započeo trodnevni posjet, a već prije slijetanja napao je Sadiqa Khana.

"Sadiq Khan, koji je po svemu napravio užasan posao kao gradonačelnik Londona je lakomisleno je neugodan prema gostujućem predsjedniku SAD-a, daleko najvažnijem savezniku Ujedinjenog Kraljevstva", napisao je Trump na Twitteru prije nego što je Air Force One sletio u zračnu luku Stansted blizu Londona.

"On je bezosjećajni gubitnik koji bi se trebao usredotočiti na kriminal u Londonu, a ne na mene", dodao je. Laburist Khan je u nedjelju rekao kako je važno imati dobre odnose sa SAD-om, ali da Velika Britanija ne bi trebala "odmotavati crveni tepih" za Trumpa. Također je usporedio Trumpa s fašistima 20. stoljeća. 

"To je puno ozbiljnije od dječjih uvreda koje bi trebale biti ispod razine predsjednika SAD-a", rekao je Khanov glasnogovornik. "Sadiq predstavlja progresivne vrijednosti Londona i naše zemlje, upozoravajući da je Donald Trump najnečuveniji primjer rastuće krajnje desne prijetnje širom svijeta", dodao je.

Trumpa će raskošno ugostiti britanska kraljevska obitelj, ručat će s kraljicom Elizabetom, piti čaj s princom Charlesom i posjetiti Westminstersku opatiju, crkvu u kojoj se tisuću godina krune britanski monarsi. 

Također će sudjelovati u 75. godišnjici obilježavanja Dana D, a ministar vanjskih poslova i kandidat za mjesto premijera Jeremy Hunt kazao je da bi posjet trebao biti iznad stranačke politike. Hunt, koji je pozdravio Trumpa u zračnoj luci Stansted je rekao da mu je Trump po dolasku spomenuo gradonačelnika.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije