SUMMIT G20

Trump i Putin započeli sastanak: 'Čast je naći se s vama'

07.07.2017.
u 17:42

Sastanak na vrhu u Hamburgu bit će vjerojatno najnapetiji od osnutka foruma 2008. jer među njegovim članicama nikad nisu bila veća razilaženja

Američki i ruski predsjednik Donald Trump i Vladimir Putin započeli su u petak, na marginama summita G20 u Hamburgu, svoj prvi sastanak.
 

"Čast je naći se s vama", rekao je Trump. "Drago mi je da sam vas sreo osobno", dodao je Putin, naglasivši kako se nada da će sastanak donijeti rezultate.
 

Trump je ranije rekao kako se raduje susretu s Putinom, za kojeg je često imao riječi hvale, zbog čega je nerijetko i kritiziran u SAD-u.

– Radujem se svim susretima danas sa svjetskim vođama, uključujući susret s Vladimirom Putinom. Imamo puno toga za raspravljanje – objavio je na Twitteru.

Skupina G20, koja zapravo ima 19 zemalja jer je dvadeseta članica Europska unija, osnovana je 2008. i predstavlja dvije trećine svjetskog stanovništva i četiri petine svjetske trgovine. Sastanak na vrhu u Hamburgu bit će vjerojatno najnapetiji od osnutka foruma 2008. jer među njegovim članicama nikad nisu bila veća razilaženja. Razlike kada je posrijedi borba protiv klimatskih promjena, razlike u stajalištima o slobodnom tržištu, prvi susret američkog i ruskog predsjednika u teškom ozračju, napetosti između Amerike i Kine, iskre u odnosima između Njemačke i Turske... rijetko su dosad sporna pitanja bila tako brojna na nekom od međunarodnih sastanaka na ovoj razini.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?