BRZO ĆE GA OBRADITI

Trump će na sudu imati poseban tretman: Neće biti fizički sputan, odvest će ga tajna služba

Donald Trump
David Dee Delgado/REUTERS
04.04.2023.
u 18:03

"Bez obzira na sva negodovanja njegovih savjetnika o tome kako se s njim užasno postupa, on zapravo ima iznimno poseban tretman i moći će otići kući na kraju dana", rekla je Cynthia Godsoe s Pravnog fakulteta u Brooklynu

Bivši američki predsjednik Donald Trump danas će se pojaviti pred sudom gdje će biti upoznat s optužnicom. On je, naime, prvi aktualni ili bivši predsjednik koji se suočava s optužbama za kaznena djela. Na sudu će danas, kako navodi BBC, imati poseban tretman. 

Umjesto da satima čeka nakon što stigne u zgradu suda, brzo će ga obraditi i zatim uputiti na saslušanje za njegovo izricanje optužnice. Neće biti fizički sputan, za razliku od mnogih drugih optuženika koji se pojavljuju na kaznenom sudu na Manhattanu. 

"Bez obzira na sva negodovanja njegovih savjetnika o tome kako se s njim užasno postupa, on zapravo ima iznimno poseban tretman i moći će otići kući na kraju dana", rekla je Cynthia Godsoe s Pravnog fakulteta u Brooklynu.

Prisjetila se da su mnogi njezini klijenti, od kojih su neki imali svega 11 godina, bili okovani i čekali satima da budu obrađeni i izađu pred suca.

Mnogi optuženici na kaznenom sudu čekaju u zatvoru na suđenje. Neki završe u najvećem i najozloglašenijem zatvoru u New Yorku, Rikers Islandu, koji je predmet brojnih istraga o uvjetima i sigurnosti zatvorenika.

Odmah nakon što bude optužen, tajna služba će odvesti Donalda Trumpa. Otići će na svoje prostrano imanje na Floridi gdje se očekuje da će se večeras obratiti svojim pristašama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?