njemački ministar

Trojica uhićenih sirijskih izbjeglica povezani su s pariškim napadačima

policija francuska
13.09.2016.
u 19:30

Trojica sirijskih izbjeglica uhićena u Njemačkoj zbog planiranja terorističkog napada povezana su s počiniteljima napada u Parizu, izjavio je njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

Dokazi prikupljeni u višemjesečnoj istrazi upućuju na to da su trojicu "spavača" u Europu prokrijumčarili isti ljudi kao i islamiste koji su u Parizu u studenom prošle godine ubili 130 ljudi, rekao je De Maiziere.

Dodao je kako se čini da krivotvoreni dokumenti koje je koristila trojka u dobi od 17, 18 i 26 godina uhićena na sjeveru Njemačke potječe iz iste radionice kao dokumenti pariških napadača.

Njemačka je u stanju pojačane pripravnosti nakon što su u jednom tjednu u srpnju izvedena dva napada za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Kancelarka Angela Merkel izložena je žestokim kritikama svojih političkih saveznika, jer je obećala utočište izbjeglicama koji bježe od rata u Siriji, zbog čega su ih stotine tisuće došle u Njemačku u posljednja četiri mjeseca 2015.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?