KABUL

Trojica afganistanskih policajaca ubijena u američkom zračnom udaru

ilustracija
10.06.2017.
u 16:38

Najmanje trojica pripadnika Afganistanske granične policije ubijena su i dvojica su ranjena u američkom zračnom udaru, priopćio je afganistanski dužnosnik. 

Američka vojna komanda u Kabulu priznala je žrtve i izrazila je sućut "pogođenima ovim žalosnim incidentom".

Napad se dogodio u južnoj afganistanskoj pokrajini Helmand u subotu ujutru. 

- Incident se dogodio u obližnjim regijama oblasti Nad Ali, zapadno od pokrajinske prijestolnice Lashkar Gah. Žalosni incident dogodio se tijekom zjedničke operacije koju su izvodile afganistanske snage i strani vojnici u pokrajini - izjavio je glasnogovornik pokrajinskog guvernera Omar Zwak za Xinhuu.

Američka vojna komanda u Kabulu potvrdila je incident s "prijateljskom vatrom", ali nije objavila nikakav broj žrtava, navodeći da je zrakoplov "uzvratio na vatru" tijekom zajedničke operacije afganistanskih i američkih specijalnih snaga, naveo je Reuters.

- Željeli bismo izraziti najdublju sućut obiteljima članova granične policije pogođenim ovim žalosnim incidentom - navodi glasnogovornik u priopćenju. 

Vojska je potvrdila da je pokrenula istragu incidenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?