Hollande:

Tražit ćemo izručenje Salaha Abdeslama

Francoise Hollande
18.03.2016.
u 21:49

Do prije nekoliko sati Salah Abdeslam bio je najtraženiji bjegunac na svijetu. Međutim, nakon terorističkih napada u Parizu i višemjesečnog bijega, uhićen je u večerašnjoj policijskoj akciji u Bruxellesu.

Tijekom akcije Abdeslam je ranjen u nogu, a predsjednik Francuske Francois Hollande je na večerašnjoj izvanrednoj press konferenciji kazao da će tražiti što brže izručenje osumnjičenog za terorističke napade u Parizu 13. studenoga, kad je ubijeno 130 osoba. 

"Večeras su moje misli uz žrtve napada 13. studenoga, jer je Salah Abdeslam direktno povezan s pripremom, organizacijom i izvođenjem tih napada", dodao je on.

Hollande je kazao da je grupa odgovorna za napade u Parizu izrazito velika i da su povezani sa Sirijom i tzv. Islamskom državom.

"Znamo da je Abdeslam bio u Parizu i da je bio među napadačima. Mnogo ih je više od broja uhićenih nakon napada", kazao je predsjednik Francuske, javlja N1 televizija. 

Premijer Belgije Charles Michel kazao je da ga je nazvao predsjednik SAD-a Barack Obama nakon uhićenja Abdeslama.

Michel je dodao da su u večerašnjoj akciji uhićene još tri osobe koje su povezane s Abdeslamom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?