Vjerski apartheid u Danskoj:

Traže zabranu ulaska muslimanskih izbjeglica

izbjeglice
29.07.2016.
u 16:39

Potpredsjednik antiimigrantske Danske narodne stranke Soeren Espersen izjavio je kako bi izbjeglicama muslimanske vjere trebalo zabraniti ulazak u Europu kako bi "dobili predah od terorističkih napada."

Espersen smatra da 270.000 muslimana koji trenutno žive u Danskoj predstavljaju ozbiljan sigurnosni rizik jer bi se među njima mogli nalaziti simpatizeri Islamske države. U članku koji je napisao za danske novine Berlingske Espersen poziva Europljane da prestanu biti naivni i uvjeravati se da je islam religija mira.

Glasnogovornik Danske narodne stranke Martin Henriksen ranije je rekao kako njihova stranka, ako uđe u vladu, neće donijeti zakon kojim bi se muslimanima zabranio ulazak u zemlju, ali drugim sredstvima bi broj pridošlica pokušali svesti na nulu.  

"Ne možemo zatvarati oči pred činjenicom da mnogi teroristi inspiraciju nalaze u islamu", izjavio je Henriksen. "Očita je veza između broja muslimana u zemlji i općeg sigurnosnog rizika."

Danska u ratu s islamom

Danska narodna stranka je druga najveća stranka u zemlji. Nisu dio vlade, ali Liberalna stranka koja vodi Dansku ima njihovu potporu u parlamentu.

Anketa nacionalne televizije nedavno je pokazala kako trećina Danaca smatra da je njihova zemlja u ratu s islamom.

Danska je prošle godine primila 21.000 azilanata, što je gotovo tri puta više u odnosu na broj iz 2013. godine. Islamističko nasilje je u toj zemlji rijetko, a posljednji ozbiljniji napad dogodio se u veljači 2015. godine kada je napadač palestinskog porijekla ubio dvoje ljudi i ranio petoricu policajaca prije nego što je počinio samoubojstvo.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije