PRIJETNJA

Tisuće Cyber napada na J. Koreju: Susjedi pokušavaju ući u THAAD sustav?

10.09.2017.
u 13:57

THAAD sustav uveden je nakon što je Sjeverna Koreja izvela svoj osmi nuklearni pokus

Ministarstvo Južne Koreje suočilo se s 8.263 cyber napada u periodu od siječnja do srpnja ove godine. Slični napadi su se dogodili 2016., kad su serveri ministarstva napadnuti 8.482 puta, piše Sputnik.

Sudeći prema prvim informacijama, čini se kako napadi dolaze od strane susjedne Kine, a intenzivirali su se nakon što je SAD obranu Južne Koreje pojačao s antiraketnim sustavom (THAAD).

THAAD sustav uveden je nakon što je Sjeverna Koreja izvela svoj osmi nuklearni pokus, a samo nuklearno oružje smjestila u pokretniju i manju kapsulu, i time potvrdila ozbiljnost svojih prijetnji, na čelu s Kim Jong-unom.

Uvođenje THAAD antiraketnog sustava upravo Kina nije prihvatila kao rješenje sjevernokorejske krize. Južnoj Koreji poručila je kako THAAD umanjuje stvarnu prijetnju Sjeverne Koreje, a građanima pruža lažan osjećaj sigurnost pred opasnosti mogućeg nuklearnog sukoba. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije