ZNA SE I DATUM

Tinder prestaje sa radom u Rusiji: 'Predani smo zaštiti ljudskih prava'

Tinder
Marijan Murat/DPA
02.05.2023.
u 17:43

"Nije dobro za brend od povjerenja da nastavlja poslovanje u zemlji u kojoj je šefa države optužio Međunarodni kazneni sud", rekao je izvršni direktor Tindera Jeff Perkins.

Najpoznatija aplikacija za upoznovanje Tinder prestaje s radom u Rusiji, objavljeno je danas na web stranici tvrtke Match Group. Ova objava dolazi nakon što su mnoge globalne tvrtke prekinule veze s Rusijom, nakon invazije u veljači 2022. Američka tvrtka objavila je to u svom godišnjem izvješću danas, dodajući da je "predana zaštiti ljudskih prava".

Neposredno u tjednima nakon invazije Rusije na Ukrajinu, brojne, uglavnom zapadne tvrtke objavile su da obustavljaju aktivnosti u Rusiji ili se potpuno povlače iz zemlje. Kako je pritisak potrošača rastao, McDonald's, Coca-Cola, Starbucks i Heineken objavili su da prekidaju suradnju.

Match Group, čiji brendovi uključuju i druge stranice za upoznavanje partnera kao što je Plenty of Fish, uputili su nekoliko izjava javnosti o svojim ruskim operacijama. Tvrtka koja zapošljava više od 2700 zaposlenika diljem svijeta, ipak je apelirala na negativne posljedice u svom europskom poslovanju.  

"Nije dobro za reputaciju brenda od povjerenja da nastavlja poslovanje u zemlji u kojoj je šefa države optužio Međunarodni kazneni sud", rekao je izvršni direktor Jeff Perkins. "Naši brendovi poduzimaju korake da ograniče pristup svojim uslugama u Rusiji i završiti će izlazak sa ruskog tržišta do 30. lipnja", navedeno je u priopćenju. Ostale tehnološke tvrtke, poput Netflixa i Applea, pauzirale su poslovanje u zemlji 2022. McDonald's je u međuvremenu potvrdio da će zauvijek otići i prodati svoje restorane u svibnju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije