NAPUŠTAJUĆI UNIJU

Theresa May poručila građanima EU: Ostanite u Britaniji nakon Brexita!

26.06.2017.
u 21:23

Britanska premijerka Theresa May poručila je u ponedjeljak građanima zemalja EU koji već legalno žive u Britaniji da želi da ostanu u toj zemlji nakon što ona 2019. napusti Europsku uniju. 

Izlažući britanske planove vezano uz imigrante koji su stigli u Britaniju iz zemalja članica Europske unije, May je rekla da će svima koji su legalno u Britaniji do datuma prekida članstva u EU, koji će biti utvrđen u budućim pregovorima, biti dopušteno ostati u zemlji i podnijeti zahtjev za stalnim boravišnim pravima, piše Tportal.hr.

'Želim u potpunosti uvjeriti ljude da prema tim planovima niti jedan građanin EU koji trenutno živi u Britaniji legalno neće biti zamoljen da napusti zemlju kada Britanija bude napustila EU. Želimo da ostanete', poručila je britanska premijerka govoreći pred parlamentom.

No državljani EU suočit će se s istom vrstom restrikcija kao i britanski građani budu li željeli da im se rodbina pridruži u Britaniji nakon što zemlja napusti EU, osim ako se pregovorima ne utvrde posebna pravila s tim u vezi, dodala je May. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije