Nigerija

Teroristička skupina Boko Haram izgubila i posljednje uporište

Boko Haram
24.12.2016.
u 15:27

Nigerijska vojska zauzela je logor islamista iz Boko Harama i to je posljednja enklava džihadista u velikoj šumi Sambisa na sjeveroistoku te afričke države, izjavio je danas predsjednik Muhamadu Buhari. Boko Haram je ubio 15.000 ljudi i ova iznimno brutalna teroristička organizacija odgovorna je za raseljavanje više od dva milijuna Nigerijaca tijekom sedmogodišnje borbe za uspostavljanje islamske države. Džihadisti su pod svojom kontrolom držali veliki teritorij na sjeveroistoku Nigerije, ali ih je nigerijska vojska uz potporu susjednih država potisnula zbog čega su pobjegli u šumu Sambisa.
"Načelnik zapovjedništva vojske me obavijestio kako je logor islamista pod kontrolom naših snaga te kako su teroristi u bijegu, i da se više nemaju gdje skriti", istakao je Buhari.
Prema njegovim riječima, zauzimanje logora označava "konačni slom terorista iz `Boko Harama` u njihovoj enklavi u šumu Sambisa".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije