slobodniji zakon

Teksas ozakonio Divlji zapad: U šetnju s kalašnjikovom

slobodno
03.01.2016.
u 22:24

Od početka godine u Teksasu je dopušteno javno nošenje oružja. Svaki građanin koji ima dozvolu može šetati s puškom ili pištoljem

Od početka godine u Teksasu je promijenjen zakon o nošenju oružja kojim se sada svakom vlasniku vatrenog oružja dopušta da pištolj ili pušku nosi vidljivo. Pištolj ili revolver u futroli za pojasom, a pušku na ramenu.

Već prvog dana 2016. na ulicama Austina, Dallasa i cijelog niza ostalih teksaških gradova bilo je moguće vidjeti ljude kako opasani revolverima, baš kao u vrijeme Divljeg zapada, kupuju u lokalnim trgovinama, šeću parkovima ili peru vozila u autopraonicama. U lokalni restoran brze prehrane ušetao je mladić s automatskom puškom na ramenu, uzeo sendvič, platio i lagano išetao.

Teksas nije jedina američka savezna država koja dopušta javno nošenje oružja, ali je svakako najveća. Teksas se smatra "najnaoružanijom" državom, u kojoj se nalazi najveći broj komada vatrenog oružja u vlasništvu pojedinaca.

Iako Teksašani vole oružje, nisu baš svi oduševljeni ovom odlukom. Protiv novog zakona već se spremaju peticije roditelja koji ne žele da im djeca odrastaju u okruženju Divljeg zapada.

Istodobno s uvođenjem ovog zakona, na snagu je stupio propis kojim se studentima i osoblju na fakultetima dopušta nošenje skrivenog oružja.

Zakonodavci ovaj potez pravdaju sve češćim napadima u školama i vjeruju kako bi, u slučaju da pojedini nastavnik ili student ima skriveno oružje kod sebe, napadi na sveučilišta mogli prestati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije