Teorije zavjere

Tajna "Bermudskog trokuta": Prvi avioni nestali su još 1945.

Bermudski trokut
07.12.2015.
u 09:31

Iako je na području Bermudskog trokuta nestalo nekoliko zrakoplova i brodova, to područje statistički ne spada niti u 10 najopasnijih voda za plovidbu na svijetu...

Prošlo je točno 70 godina od kad je pet američkih bombardera na letu 19 nestalo u Bermudskom trokutu. Tog 5. prosinca 1945. piloti su zašli u 'neobično' područje, a radio-veza se prekinula prije nego su utvrdili o čemu je riječ.  

- Sve izgleda čudno. Kao da smo ušli u bijelu vodu. Izgubili smo se - javio je jedan od pilota, a zatim je eterom zavladala tišina. Jednim zrakoplovom upravljao je poručnikCharles Taylor, a u ostalih četiri sjedili su redom iskusni piloti s preko 300 sati leta. Posljednji podaci pokazuju da se instruktor izgubio, a s njim i svi ostali, kada su mu prestali raditi kompasi.

Oni su se izgubili iznad Atlantskog oceana, na području poznatom kao Bermudski trokut. Zanimljivo je da je nestao i avion koji ih je otišao tražiti kao i patrolni zrakoplov koji je poletio istoga dana. U ovih 70 godina nije pronađena niti jedna olupina aviona, kao ni jedan član posade. Ukupno 14 ljudi je nestalo bez traga.

Nestanak bombardera jedna je od najvećih misterija zrakoplovstva, ali i početak jedne velike teorije zavjere. Naime, na istom području između 1948. i 1949. nestale su još tri letjelice, a jahtu Connemara IV su pronašli 1955., ali bez posade, ni dvije godine nakon toga nestala su još dva vojna aviona SAD-a. Za širenje teorije zavjere najzaslužniji je članak objavljen u časopisu Argosy, koji je nestanke povezao s paranormalnim, no rješenje misterije moglo bi biti u dezorijentaciji. 

Iz razgovora među članovima posade od tog dana može se zaključiti da su se htjeli vratiti u Fort Lauderdale na Floridi, ali umjesto toga su se uputili u drugom smjeru izavršili kilometrima od kopna bez goriva, piše Telegraph.

Statistički, područje poznato kao Bermudski trokut, između Floride, Bermuda i Puerto Rica, ne spada u najopasnije vode na svijetu, ali ipak, teorije zavjere s godinama samo jačaju. Iako, ni sami teoretičari se ne mogu dogovoriti gdje su granice trokuta, a službena geografija niti ne priznaje taj dio kao zaseban. 

Postoje oni koji vjeruju kako je riječ o zaostaloj tehnologiji s Atlantide, a neki smatraju da su iza misterioznih nestanaka vanzemaljci. No, većina pak objašnjenje nalazi u prirodnim fenomenima poput jakih struja i 'divljih' voda, ljudske greške i jakih oluja. 

Video možete pogledati na https://youtu.be/IBfI3_la3K0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije