Cipras:

Sukob između MMF-a i Europske unije Grčkoj donosi veliku štetu

Cipras
Hina
11.09.2016.
u 17:45

Nesuglasice između Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske unije oko toga kako riješiti grčku dužničku krizu šteti toj državi, rekao j grčki premijer Aleksis Cipras.

"Rekao bih da je ono što odgađa vraćanje povjerenja tržišta i investitora konstantan sukob i neslaganje između MMF-a i europskih institucija", rekao je Cipras na konferencije za medije u Solunu. 

MMF još uvijek treba odlučiti hoće li sudjelovati u trećem međunarodnom paketu pomoći Grčkoj koji je potpisan sredinom 2015., smatrajući kako nisu uvjereni da je grčki dug održiv. Trenutni dug te države je 170 posto BDP-a, što je najviše u eurozoni.

Cipras smatra kako neslaganje između EU-a i MMF-a sprječava da Grčka na vrijeme sudjeluje u kvantitativnom popuštanju Europske središnje banke. 

"Država koja je izvršila tako oštre prilagodbe ne može više puno čekati. Ima pravo na poštenu regulaciju pitanja duga", rekao je grčki premijer, zaključivši kako je "grčki problem europski problem".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije