MARMOLADA

Strašna snimka iz Italije: Odlomio se ledenjak, najmanje šestero mrtvih

04.07.2022.
u 10:12

Najmanje šest osoba poginulo je u lavini u Dolomitima, priopćio je u nedjelju poslijepodne spasilački centar regije Veneto. Još osam osoba je ozlijeđeno nakon što se ledenjak srušio na planinu Marmoladu na sjeveru Italije, a pet helikoptera i nekoliko spasilačkih timova sa psima tragaju za drugim ljudima pod snijegom.

Do klizišta je došlo na alpskom vrhu zvanom Marmolada, visokom nešto više od 3300 metara. „Nažalost, pet osoba je pronađeno mrtvo“, rekla je glasnogovornica hitne pomoći Mišel Kanova novinskoj agenciji AFP, dodajući da broj ozlijeđenih „za sada nije konačan“.

Ozlijeđeni planinari, uključujući jednu osobu koja je u kritičnom stanju, prebačeni su u nekoliko bolnica u okolini, priopćili su spasioci. Lokalna hitna služba je u tweetu napisala da se sumnja da je u grupi na mjestu urušavanja bilo 15 planinara.

Na društvenim mrežama osvanula je stravična snimka klizišta. Kako navode lokalne vlasti, do odrona komada ledenjaka vjerojatno je došlo zbog neuobičajeno visokih temperatura na ovom području. Temperature su ovih dana više od 10 stupnjeva, što je previše za to područje.

Jedan svjedok je objavio snimku.

„Ono što je počelo kao divno putovanje s lijepim pogledom s Marmolade u Italiji, nažalost, pretvorilo se u nešto što nećemo zaboraviti dok smo živi. U početku smo mislili da dolazi avion…“, opisao je svjedok, prenosi N1.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije