glavni tajnik NATO-a

Stoltenberg: Rusija je izabrala put agresije, stojimo uz narod Ukrajine

Jens Stoltenberg
JOHANNA GERON/REUTERS
24.02.2022.
u 08:10

"Stojimo uz narod Ukrajine u ovom užasnom vremenu. NATO će učiniti sve što je potrebno da zaštiti i obrani sve saveznike,” rekao je Stoltenberg.

Glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg je osudio napad Rusije na Ukrajinu, te najavio da će se saveznici sastati da razmotre kako da reagiraju.

“Snažno osuđujem nepromišljeni i ničim izazvani napad Rusije na Ukrajinu, koji dovodi u opasnost nebrojene živote civila. Usprkos našim ponovljenim upozorenjima i neumornim naporima da se uključimo u diplomaciju, Rusija je izabrala put agresije,” izjavio je Stoltenberg, prenosi N1. 

On je naglasio da ovaj napad predstavlja teško kršenje međunarodnog prava i ozbiljnu prijetnja euroatlantskoj sigurnosti.

“Pozivam Rusiju da odmah prekine svoju vojnu akciju i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Saveznici u NATO-u će se sastati kako bi razgovarali o posljedicama. Stojimo uz narod Ukrajine u ovom užasnom vremenu. NATO će učiniti sve što je potrebno da zaštiti i obrani sve saveznike,” rekao je Stoltenberg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije