Generalni tajnik NATO-a

Stoltenberg: NATO zabrinut zbog situacije u Makedoniji

03.05.2017.
u 21:14

Djelovanje NATO-a na zapadnom Balkanu omogućava da se borimo protiv terorizma, naveo je Stoltenberg

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je ovaj vojni savez jako zabrinut zbog situacije u Makedoniji, dodavši da demokratski proces mora biti poštovan i da većina u parlamentu ima pravo odlučiti o sastavu vlade.

Stoltenberg je, u izlaganju i raspravi sa zastupnicima Pododbora za sigurnost i obranu u Europskom parlamentu u Bruxelessu, rekao da NATO "pomno prati i razvoj situacije u Albaniji", prenosi Srna. 

"To znači da želimo da se tamo riješe političke poteškoće i da se okonča bojkot parlamenta, jer je Albanija NATO saveznik kojeg posebno cijenimo", istakno je Stoltenberg, prenose mediji.

On je podsjetio da je bio u BiH i da mu je "ukazano na to koliko je važno da se stabilizira cijelo područje zapadnog Balkana, da bi se moglo boriti s inozemnim borcima, dati potrebna oružja za hvatanje u koštac s terorističkom prijetnjom".

"Prisutnost i djelovanje NATO-a na zapadnom Balkanu omogućava da se borimo protiv terorizma", naveo je Stoltenberg.

On je naglasio da NATO jača snage na istoku Europe ne zato da bi "izazvao, već preduhitrio mogući sukob" s Rusijom, te je zato uspostavio pragmatične veze i spreman je na dijalog s Moskvom kao "snažna i predvidiva" organizacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?