Posjetila ga supruga

Srbin po interpolovoj tjeralici uhićen u Maroku

srbin
Agencija
23.11.2015.
u 16:33

- Mihail Šiler nalazi se pod liječničkom njegom u zatvorskoj bolnici u Rabatu. Njegova supruga i konzul Srbije obavili su jutros razgovor s njim. Šiler je rekao konzulu da je uhićen po tjeralici Njemačke, za koju je mislio da je zastarjela još 2007. godine. Uputili smo mu pravnu pomoć i zahtijevali medicinsku brigu zbog njegovog narušenog zdravlja. On ima problema s bubrezima i srcem - rekla je za "Blic" Slađana Prica, veleposlanica Srbije u Maroku, koja naglašava da srpsko veleposlanstvo i dalje inzistira na tome da sazna sve detalje optužnice protiv državljanina Srbije.

Kako neslužbeno saznajemo, Šiler tvrdi da je njemačka tjeralica, koja je raspisana preko Interpola, sačinjena zbog nekoliko manjih krivičnih dijela iz razdoblja kada je imao 18-19 godina. 

Također neslužbeno, tjeralica je aktivirana zbog komplicirane sigurnosne situacije u Europi nakon terorističkih napada u Parizu. Prema tim informacijama, Šiler nije povezan s terorizmom, i kod njega prilikom uhićenja na graničnom prijelazu nije nađeno oružje niti drugi opasni objekti.

Srpski državljanin Mihail Šiler uhićen je u srijedu oko 12 sati prilikom izlaska iz Maroka, na graničnom prijelazu Seuta, a njegova obitelj i prijatelji od tada nisu mogli s njim komunicirati. U isto vrijeme, na istom graničnom prijelazu, uhićeno je još 50 „potencijalnih terorista“.

Mihail Šiler je Srbin po majci Milki Knežević, dok mu je otac Nijemac. Prema riječima njegovih prijatelja, Šiler se 2000. odrekao njemačkog državljanstva i opredijelio samo za srpsko. Bavi se programiranjem, ima IT firmu koja već dvije godine posluje u Marakešu u Maroku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije