pritisak eu

Srbija na šest mjeseci prekida sve vojne vježbe

09.09.2020.
u 18:10

Vlada Republike Srbije je na sjednici u srijedu donijela odluku da u narednih šest mjeseci prekine sve vojne vježbe i sve vojne aktivnosti sa svim partnerima.

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin nakon sjednice Vlade izjavio je kako se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom Europske unije.

"Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama ili našim postupcima, pa čak ni u realnosti, rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja. Od nas se traži da po cijenu napuštanja naše europske budućnosti i po cijenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i naš narod na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj napustimo planirane vojne vježbe s Bjelorusijom", rekao je Vulin, prenosi N1 objavu Ministarstva obrane.

On je naglasio kako je Srbija, odlukom Skupštine Srbije, vojno neutralna zemlja.

"Da bi sačuvali poziciju vojne neutralnosti, izbjegli ili barem umanjili posljedice pojačanih napada na našu zemlju, našu politiku i našu ekonomiju, Vlada Republike Srbije je na današnjoj sjednici donijela odluku da se u narednih šest mjeseci prekine sa svim vojnim vježbama i svim aktivnostima sa svim partnerima, bez razlike", naglasio je.

"U narednom razdovlju nećemo sudjelovati u bilo kakvim vježbama ili vojnim aktivnostima niti s NATO-om ni s ODKB-om, ni s Rusijom, ni sa SAD-om, ni s Kinom, ni s Europskom unijom, ni sa istokom ni sa zapadom. Naše sudjelovanje u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendirano", zaključio je Vulin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije