vučić

Srbija je Turcima druga kuća, hoću da 70.000 Srba radi za njih

Aleksandar Vučić
29.11.2016.
u 09:07

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s turskim gospodarstvenicima u Srbiji.

Nakon sastanka medijima su se obratili premijer Srbije Aleksandar Vučić i odlazeći veleposlanik Turske Mehmet Kemal Bozaj koji su ocijenili da Srbija i Turska imaju sjajnu suradnju.

– Moja ideja kao premijerada organiziram susret s turskim gospodarstvenicima došla je zahvaljujući dobrim odnosima s veleposlanikom Mehmetom Kemal Bozajem. Kada je on došao u Srbiju je 1.000 ljudi radilo za turske tvrtke, a sada radi 7.000 – rekao je Vučić nakon sastanka sa turskim gospodarstvenicima.

On je dodao da Srbija poštuje Tursku i naglasio da Srbija jedina nije kalkulirala kada je izbio državni udar i dala je nedvosmislenu podršku službenom državnom vrhu.

– Hoću da ubuduće čak i 70.000 Srba radi za turske kompanije, jer Turci su sjajni investitori, ali i prave sjajne baklave – izjavio je premijer.

Vučić je naglasio da odlazeći veleposlanik zna da će Srbija uvijek biti njegova kuća, isto kao što je to Istanbul, Izmir ili Ankara, prenosi Avaz.

– On će ovdje uvijek biti dobrodošao kao i svi ostali turski prijatelji, odnosi dvije zemlje ostat će i dalje čvrsti i ništa ih neće poremetiti – naglasio je Vučić.

Mehmet Kemal Bozaj je rekao da postoje veliki i znameniti Srbi koje turski narod cijeni: od Tesle, Andrića do Đokovića, a da je Vučić čovjek koji vidi sjajnu budućnost zajedničke suradnje Srbije i Turske.

– Vjerovao sam Vučiću i ministru Ljajiću i to je donijelo rezultate u suradnji. Teška srca se odvajam od Srbije jer sam ovdje proveo sjajno razdoblje. kazao je turski veleposlanik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije