Vučić:

Srbija ide na prijevremene izbore

izbori
17.01.2016.
u 11:50

Moja odluka je da idemo na izbore, rekao je Aleksandra Vučić na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke koja se održava danas u Beogradu.

U uvodnoj riječi predsjednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da "centri otpora ovoj vladi, normalnoj Srbiji i politici reformi i napretka su pripadnici loše vlasti,lažne elite, koju je ta vlast stvorila i osigurala im privilegije."

Istaknuo je kako za pobjedu potreban talenat i sreća, a za ponavljanje uspjeha karakter, prenosi Kurir

Članovima Glavnog odbora rekao je da je potreban pun četvorogodišnji mandat do 2020. kako bi se Srbija našla pred vratima EU uređena i bogatija nego danas. 

Lider naprednjaka je predložio i odlaganje Skupštine SNS-a za 21. svibanj, poslije održavanja izbora na svim nivoima, kako bi u slučaju izbornog neuspeha, mogao da snosi odgovornost pred strankom.

Vučić je rekao i da je Srbija danas ugledan partner svim svjetskim silama.

"Krenuli smo da mijenjamo stvari u Srbiji, radili smo marljivo, marljivije od bilo koga drugog, postali smo, uprkos često različitim interesima, ugledan partner svim svjetskim silama. Srbija je danas na dobrom i sigurnom putu, stabilna politički i ekonomski. Poslije godina propadanja uspjeli smo da izađemo iz recesije, a ispred nas su godine dinamičnog rasta", rekao je Vučić.

Današnja sjednica Glavnog odboru SNS najvjerovatnije neće donijeti iznenađenja. Vrh naprednjaka, iako se pojedini tome protive, povjerit će lideru stranke i premijeru Aleksandru Vučiću da odluči o raspisivanju izbora, ocenjuju sugovornici Kurira.

U vrhu SNS ipak postoje ljudi koji nisu za izbore jer strahuju da će u tom procesu izgubiti svoje pozicije, ali se ne usuđuju da to javno kažu i tako se suprotstave mišljenju većine.

- Među njima je bio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i predsednik tamošnjeg odbora SNS, ali je onda promijenio ploču. Shvatio je da će mu to donijeti bolje rezultate na vojvođanskim izborima, da će se okoristiti o Vučićevu popularnost i popularnost SNS - kaže sugovornik Kurira.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da na današnjem GO ne treba očekivati turbulencije.

- SNS će dati zeleno svetlo Vučiću da odlučuje o izborima i tako ojačati njegovu i poziciju SNS - smatra Anđelković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije