APSURDNI ARGUMENTI

Sramotna oslobađajuća presuda za silovatelja: Nije silovanje jer je žrtva bila u nesvijesti

APSURDNI ARGUMENTI
29.04.2016.
u 07:59

Sud u Oklahomi oslobodio 17-godišnjaka optuženog za silovanje 16-godišnjakinje, objasnivši kako nije bilo prisile jer je žrtva bila pod utjecajem alkohola i u nesvijesti, prenosi novinska agencija Patria, 

Protiv neimenovanog tinejdžera 2014. godine podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je napastovao 16-godišnjakinju nakon tuluma, kada joj je ponudio prijevoz kući. Djevojka je bila prilično pijana, a kako tvrde svjedoci, trebali su je nositi do auta. Drugi mladić, koji se kratko s njima povezao u automobilu, tvrdi kako je djevojka bila toliko pijana te je izgubila svijest pa se samo nakratko budila iz tog stanja.

Mladić koji je ponudio prijevoz ostavio ju je kod bake. Kako ni tad nije došla k sebi, odvezena je u bolnicu. Osoblje je provelo pretrage kako bi provjerili je li djevojka doživjela seksualni napad.

Kako je test kasnije pokazao, DNK mladića pronađen je na njenoj nozi i oko usta. Mladić je tad tvrdio istražiteljima kako je djevojka pristala na čin oralnog seksa, međutim, ona je rekla kako se ničeg ne sjeća od trenutka kad je napustila park. Tužitelji su stoga pokrenuli postupak protiv mladića za prisilnu oralnu sodomiju, piše Guardian.

Sudac je slučaj odbacio uz objašnjenje kako se njihov zakon ne može primijeniti na žrtvu koja je onesposobljena od posljedica alkohola. 

"Prisilna sodomija ne može se dogoditi kad je žrtva toliko intoksicirana da je potpuno nesvjesna tijekom seksulanog čina oralne kopulacije", stoji u presudi.

"Rekao sam sudu da im je argument apsurdan, a oni su mi odogovrili kako neće stvarati zločine tamo gdje ne postoje", rekao je odvjetnik djevojke za Oklahoma Watch, piše Index. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?