VUČIĆ ZA HRT:

Sporazum se bavi strateškim pitanjima za Srbiju i Hrvatsku

Vučić
19.06.2016.
u 16:00

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u ekskluzivnom intervjuu za HRT najavio je sutrašnje potpisivanje Deklaracije odnosno Izjave o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja s hrvatskom predsjednicom. Kaže da je to prvi korak u zatopljavanju odnosa Hrvatske i Srbije.

U dokumentu će se posebno istaknuti obostrana zaštita prava manjina, želja da se riješe granični sporovi, pitanje nestalih, naglasit će se suradnja u migrantskoj krizi i razvoju zajedničkih prekograničnih projekata.

- Mislim da smo postignuli odličan rezultat. Sporazum se bavi suštinskim, ozbiljnim, strateškim pitanjima za Srbiju i Hrvatsku. Trebamo pokušati više razgovarati jedni s drugima, pokazati veće poštovanje jedni prema drugima. Ono što ja kažem, da češće Hrvati uđu u srpske cipele, a Srbi u hrvatske, čini mi se da bismo se bolje razumjeli, rekao je, među ostalim, Vučić u ekskluzivnom intervjuu za HRT.

Cijeli razgovor sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem pogledajte u Dnevniku plus HRT-a u 20 sati na Prvom programu.

Sutra je, dakle, važan dan za hrvatsko-srbijanske odnose. Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Srbije leksandar Vučić sastat će se u blizini Vukovara, a zatim popodne otići u Vojvodinu, čime žele pokazati dobru volju da se problemi u odnosima dviju zemalja riješe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije