kina

Spasili su bebu koja je osam dana preživjela živa zakopana

beba
17.05.2015.
u 09:32

Roditelji iz kineske južne provincije Guangxi sinčića su se odrekli svega nekoliko dana nakon rođenja jer je imao 'zečju usnu'. Bojali su se medicinskih troškova

Policija je u provinciji Guangxi u južnoj Kini na groblju pronašla dječačića koji je čudom preživio osam dana živ zakopan. Bebu su pronašli zahvaljujući ženi koja je u blizini groblja skupljala bilje kada je čula plač. Uplašila se da se radi u duhu i otrčala u obližnji budistički hram gdje je redovnik pozvao policiju. Dječačić je bio zakopan u kartonskoj kutiji u plitkom grobu, dubokom oko 5 centimetara. Bio je zamotan u deku i sav blatnjav, a iskašljavao je i blatnjavu vodu. Prevezli su ga u bolnicu i stavili ga u inkubator na nekoliko dana i sada je stabilno iako je još u opasnosti, prenosi Telegraph. Vjeruje se da je preživio jer je u njegov mali lijes kapala voda od kiše, a imao je i dotok zraka. Policija je uhitila petero ljudi, od kojih su troje djetetovi rođaci, zbog pokušaja ubojstva. Roditelji su ga navodno napustili svega nekoliko dana nakon rođenja jer je se rodio sa rascijepanim nepcem. Otac i majka dječačića su siromašni farmeri i već imaju jednu kćer. Kada su vidjeli da se maleni rodio sa 'zečjom usnom' uspaničili su se jer nemaju dovoljno novaca za medicinske troškove pa su ga napustili i prepustili rođacima da ga se 'riješe'. Ne mogu se brinuti o njima: Sve više Kineza ostavlja svoju djecu Mnogo roditelja u Kini napušta djecu koja se rode s bolestima poput Downovog sindroma ili dječje paralize jer se ne mogu brinuti o njima. U toj zemlji napuštanje djeteta je ilegalno, no to ne sprečava Kineze da svoju djecu ostavljaju na cesti, na kolodvorima i bolnicama. Tako ostavljena djeca često su žrtve trgovine ljudima. Zbog sigurnosti djece otvorena su prihvatilišta u desetak provincija u kojma nesposobni roditelji mogu ostaviti svoju djecu, a sve kapacitete su popunili ubrzo nakon otvaranja jer su kineski roditelji pohrlili ostaviti svoju neželjenu ili bolesnu djecu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?