RUSKI MINISTAR OBRANE

Šojgu oštro prema proizvođačima oružja: 'Slušajte, prestanite se glupirati, momci'

Sergej Šojgu
SPUTNIK/REUTERS
31.01.2024.
u 17:27

Direktor je rekao da je tvornica u posljednje dvije godine već šest puta povećala proizvodnju

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu poručio je proizvođačima oružja da se "prestanu glupirati i dodatno povećaju proizvodnju samohodnih topničkih sustava.

Šojgu je u utorak posjetio tvornice za proizvodnju oružja u industrijskom gradu Jekaterinburgu na Uralu. Tom je prilikom rekao da Rusija povećava proizvodnju projektila protuzračne obrane nakon niza napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na gradove i energetsku infrastrukturu.

U videu koji je u srijedu objavila novinska stranica RBC, Šojku je u obilasku tvornice ukorio upravu zbog toga što ne proizvodi dovoljno samohodnog topništva, prenosi Reuters. 

"Slušajte, prestanite se glupirati, momci. Ovi stojevi trebali su raditi punim kapacitetom 2023. godine", rekao je šefovima tvornice.

"Želio bih dobiti u roku od tjedan dana konkretan prijedlog o tome kako ćemo postići pokazatelje koje je postavio predsjednik. To se mora napraviti jer su sve ove naredbe povezane s obavljanjem vrlo specifičnog posla na bojnom polju", dodao je. 

Direktor je rekao da je tvornica u posljednje dvije godine već šest puta povećala proizvodnju. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije