najmoćnija puška

Snajperist ubio trojicu bombaša IS-a kroz 25 cm debeo zid

snajperist
05.01.2016.
u 08:32

Snajperist specijalnih snage Velike Britanije SAS ubio je tri bombaša samoubojice tzv. Islamske države. Prema izvješćima, koristio je najmoćniju svjetsku pušku kojom je probio zid debljine oko 25 centimetara, piše Telegraph.

Strijelac je navodno služio kao savjetnik iračkih snaga, a ispalio je 30 metaka iz pušte Barrett M82 u dvoetažni zapovjedni centar u Ramadiju u Iraku. Vojni izvori kažu kako je ova operacija spasila mnoge živote.

Ako su izvješća točna, to je prvi put da su britanske trupe sudjelovale u direktnom kopnenom napadu na ISIS.

Kada je otkriveno da su bombaši u zgradi, nekoliko mogućnosti je uzeto u obzir, uključujući zračni napad i raketiranje, ali su oba smatrana previše opasnima za civile. Umjesto toga, snajperist se smjestio u drugoj zgradi, udaljenoj oko 1000 metara i ispalio 30 metaka na zapovjedno mjesto, gotovo potpuno uništivši jedan od njegovih zidova, prenosi Telegram.hr.

Eskadrile elitnih britanskih vojnika bore se protiv ISIS-a u Siriji i Iraku. Oni su proveli više od desetljeća surađivajući blisko s Amerikancima u Iraku i Afganistanu razmjenjujući obavještajne podatke i često radeći zajedno.

Nekoliko desetaka britanskih specijalaca obučava iračke snage oko Ramadija. Navodno su nedavno uspjeli uništiti potpuno naoružan ISIS-ov kamion spreman za samoubilački napad, a koordiniraju i zračne napade.

Puška Barret slovi kao najsmrtonosnija snajperska puška na svijetu, a može uništiti vozila, lako naoružanje i čak prizemljeni zrakoplov. Također može prodrijeti kroz zidove i druge čvrste objekte, a domet mu je do 1800 metara.

Podsjetimo, prošlog mjeseca je neimenovani pripadnik britanskih specijalnih postrojbi SAS spasio živote brojnih ljudi: s tri iznimno precizna hica s udaljenosti od 800 metara ubio je petoricu terorista ISIS-a koji su se pripremali za samoubilački pohod u Iraku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?