Indija

Smrtne kazne za silovatelje: 21-godišnjakinju silovali i pretukli na smrt

silovatelji
30.01.2016.
u 18:43

Indijski sud osudio je u subotu trojicu muškaraca na smrtnu kaznu, dok su ostala trojica osuđena na doživotni zatvor, zbog grupnog silovanja i ubojstva 21-godišnje djevojke u lipnju 2013., potvrdili su odvjetnici.

Studentica se kobnog dana vraćala s fakulteta u svoje mjesto Kamduni, u istočnoj indijskoj državi Zapadni Bengal, kada ju je zaskočila skupina muškaraca koji su je odvukli u izolirani dio tvornice te je silovali i pretukli na smrt.

Njezino osakaćeno tijelo pronašao je brat u jednom kanalu, oko 30 kilometara sjeverozapadno od Kalkute. Sudac je, govoreći o presudama za šestoricu 40-godišnjih muškaraca, kazao da je ovo najgori od rijetko viđenih sličnih slučajeva zločina koji su počinjeni uz toliku, iznimnu razinu okrutnosti i strahota prema žrtvi.

Odvjetnici obrane najavili su žalbu na presudu. U Indiji je 2014. prijavljeno 36.735 silovanja, a aktivisti za sprečavanja seksualnog nasilja nad ženama upozoravaju da ih veliki broj ostane neprijavljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?