nisu zabrinuti

Sjeverna Koreja se ne boji sankcija SAD-a, dodatno ubrzava razvoj nukelarnog programa

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
21.03.2017.
u 21:03

Kako je danas objavio Reuters, Trumpova administracija razmišlja o uvođenju širih sankcija u odnosu prema Sjevernoj Koreji, kako bi je odsjekle od globalnog financijskog sustava. Sve te sankcije za cilj bi imale zaustavljanje raketnog i nuklearnog programa koji razvija Sjeverna Koreja. 

Sankcije bi se sastojale od povećanog ekonomskog i diplomatskog pritiska,posebno na kineske banke i tvrtke koje najviše posluju sa Sjevernom Korejom.

Iako je Tillerson izjavio kako napad na Sjevernu Koreju nije isključen te kako se radi o opciji koja je na stolu, nova administracija daje prioritet manje rizičnom pristupu, piše Index. 

Odgovor Sjeverne Koreje ubrzo je stigao

Odgovor Sjeverne Koreje nije trebalo čekati dugo pa tako Reuters prenosi kako je izaslanik Sjeverne Koreje za njih izjavio kako će Sjeverna Koreja kao odgovor na ove najave ubrzati razvoj svojeg nuklearnog i raketnog programa.

Dodao je i kako nisu zabrinuti oko najava dodatnih sankcija od strane SAD-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije