napetosti rastu

Sjeverna Koreja prijeti: Napast ćemo SAD nuklearnim oružjem

Sjeverna Koreja
11.04.2017.
u 21:46

Sjevernokorejski državni mediji upozorili su da će nuklearnim oružjem napasti SAD na bilo koji znak američke agresije ili napada američke mornarice koja se nalazi u zapadnom Pacifiku, javlja Reuters. 

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je Kinu da obuzda svojeg siromašnog susjeda budući da je Sjeverna Koreja "u potrazi za nevoljama". Naveo je i da će, ako Kina ne može riješiti problem, SAD to učiniti. Pentagon je poslao u Pacifik 97 tisuća tona težak nosač aviona USS Carl Vinson uz pratnju dva razarača i krstaricama opremljenim vođenim raketama.   

Napetosti su naglo eskalirale na Korejskom poluotoku nakon vojne akcije SAD-a u Siriji i najave Sjeverne Koreje da bi uskoro mogla provesti šesto nuklearni testiranje. Sjevernokorejske službene novine Rodong Sinmun pišu kako je Koreja spremna odgovoriti na bilo kakvu agresiju od strane SAD-a, piše Reuters.

"Naša revolucionarna vojska promatra svaki pokret neprijateljskih trupa, a naše nuklearne bojeve glave usmjerene su prema američkim vojnim bazama, ne samo u Južnoj Koreji i Pacifiku već i na američkom tlu", stoji u priopćenju.
Južna Koreja upozorovala na provokacije sjevernih susjeda

Južna Koreja već je upozoravala na "veće provokacije" koje stižu iz Sjeverne Koreje.

Vršitelj dužnosti predsjednika i premijer Južne Koreje Hwang Kyo-Ahn naredio je vojsci pojačan nadzor i blisku komunikaciju sa SAD-om. "Sjeverna Koreja provocira nuklearnim testovima koja održava na dane raznih godišnjica i blagdana u našoj zemlji", izjavio je Hwang, prenosi Index.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije