NAPREDAK

Sjeverna Koreja predložila spajanje obitelji razdvojenih tijekom Korejskog rata

sjeverna koreja kim
Foto: Reuters/ PIXSELL
25.01.2014.
u 08:59

Crveni križ Sjeverne Koreje predložio je spajanje obitelji u turističkoj regiji Mount Kumgang "u odgovrajuće vrijeme" nakon Lunarne nove godine, javila je KCNA, dodajući da je prijedlog upućen Crvenom križu Južne Koreje, prenosi Xinhua

Sjeverna Koreja u petak je predložila spajanje obitelji razdvojenih tijekom Korejskog rata 1950-53. godine, javila je državna novinska agencija KCNA.

Crveni križ Sjeverne Koreje predložio je spajanje obitelji u turističkoj regiji Mount Kumgang "u odgovrajuće vrijeme" nakon Lunarne nove godine, javila je KCNA, dodajući da je prijedlog upućen Crvenom križu Južne Koreje, prenosi Xinhua.

U prijedlogu se navodi da bi se o ostalim temama moglo raspravljati kroz kanale komuniciranja Crvenog križa na liniji primirja u selu Panmunjom. 

Seul je odgovorio brzo, tvrdeći da pozdravlja sjevernokorejsko prihvatanje njegovih nedavnih prijedloga da se održi spajanje obitelji, otvarajući put za otopljavanje međukorejskih odnosa. 

Južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja potvrdilo je u priopćenju objavljenom u petak da je Sjever poslao prijedlog o spajanju obitelji uime svog Crvenog križa u petak popodne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije