uoči summita

Sjeverna Koreja postavila umjerene kadrove na tri vodeća vojna položaja

04.06.2018.
u 10:32

Sjeverna Koreja postavila je umjerene kadrove na tri vodeća vojna položaja uoči povjesnog sumita sa Sjedinjenim Državama o eventualnoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka, priopćio je obavještajni izvor čije su riječi u nedjelju navečer naveli južnokorejski mediji.

Ministra obrane Pak Yong Sika smijenio je prvi ministar Narodnih oružanih snaga No Kwang Chol, dok je zapovjednika Korejske narodne vojske (KPA) Ri Myong Sua naslijedio njegov zamjenik  Ri Yong Gil, izjavio je izvor za novinsku agenciju Yonhap.

Kadrovske smjene su uslijedile nakon što je general Kim Su Gil naslijedio Kim Jong Gaka na mjestu direktora politbiroa KPA, što je potvrdio Pyongyang prošlog mjeseca.

- Prethodnim dužnosnicima nedostajalo je fleksibilnosti u razmišljanju - izjavio je izvor za Yonhap.

Kadrovske smjene mogle bi imati za cilj "pripitomljavanje vojske" u slučaju protivljenja eventualnom sporazumu o denuklearizaciji postignutim na sumitu sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una i američkog predsjednika Donalda Trumpa planiranom za 12. lipnja u Singapuru, navodi Yonhap.

Drugi izvor kazao je novinskoj agenciji da bi promjene mogle predstavljati smjenu generacija, prenosi dpa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije