Treba li se zabrinuti?

Sjeverna Koreja objavila snimak testiranja još jednog moćnog oružja

balisticki projektil
09.01.2016.
u 21:26

Balistički projektil navodno je KN-11, a ovo je drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci da je Sjeverna Koreja pokušala pokazati mogućnosti projektila

Sjeverna Koreja objavila je video, kako tvrde, uspješnog ispaljivana balističkog projektila s podmornice, a radi se o testiranju održanom prošlog mjeseca. Video je objavljen dva dana nakon što je Pjongjang poručio da su uspješno testirali mini hidrogensku bombu.

Segment testiranja održanog 21. prosinca u svom je programu prikazala korejska državna televizija, a u kratkom isječku vidi se i sjevernokorejski lider Kim Jong Un kako promatra lasiranje i zadovoljno se smije. 

Balistički projektil navodno je KN-11, a ovo je drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci da je Sjeverna Koreja pokušala pokazati mogućnosti projektila. Prvi pokušaj, 27. studenog, bio je neuspješan i oštetio je podmornicu, prenosi Avaz.

No, čini se da ovaj posljednji test potencijalno dodaje ulje na vatru već napete situacije koja okružuje zemljin nuklearni program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije