u 30-tak gradova

Širom Britanije održani prosvjedi protiv posjeta Trumpa

prosvjedi
21.02.2017.
u 07:39

Diljem Velike Britanije u ponedjeljak su održni prosvjedi protiv uzvratne posjete Londonu Donalda Trumpa, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Prosvjede koje je organizila nrevladina organizacija "Stand Up To Racism", podržale su brojne nevladine organizacije i udruženja, javlja Anadolija. 

Na prosvjedima koji su danas održani ispred zgrade Parlamenta u Londonu okupio se veliki broj građana.

Okupljeni su prosvjedovali zbog Trumpove odluke o zabrani ulaska u SAD građanima sedam većinski muslimanskih zemalja, izgradnji zida na granici s Meksikom, kao i stav britanske premijerke Therese May prema Trumpovoj politici.

Okupljeni su uzvikivali slogane kao što su: "Ovdje ne želimo Trumpa" i "Ne Trumpu".

Političarka iz reda Zelenih Caroline Lucas, koja se obratila nazočnima, istaknula je da je potrebno otkazati posjet Trumpa Londonu.

"Valjda nešto znači što je blizu dva milijuna ljudi podržalo peticiju kojom žele spriječiti ovaj posjet. Ovdje sam kako bih kazala da je Trump islamofobičan i rasist", rekla je Lucas.

Jane Calley, koja se također nalazila među demonstrantima, kazala je da je zabrinuta zbog budućnosti devetogodišnje kćerke.

"Ne želim Trumpa u Engleskoj. Čovjek želi širiti mržnju i rasizam. Ovdje ne želimo njegovu mržnju i laži", rekla je ova Britanka. 

David Sheiner je istakno da britanska Vlada želi dobre odnose s Trumpom zbog štete koju je ovoj zemlji nanio Brexit. 

Prosvjedi su, osim u Londonu, održani još u 30-tak britanskih gradova, uključujući Liverpool, Manchester, Nottingham, Brighton, Bristol, Newcastle, Edinburgh, Glasgow i Leeds.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?