ciljao određene osobe

Šestero mrtvih u pucnjavi u Coloradu, među njima napadač

ilustracija
29.12.2021.
u 07:13

"Po našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe", rekla je policija u Denveru.

Naoružani napadač koji je djelovao sam ubio je petero i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, u ponedjeljak u saveznoj državi Coloradu, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu s policijom, priopćila je američka policija.

Muškarac je od ponedjeljka poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru i u obližnjem Lakewoodu, rekla je policija na tiskovnoj konferenciji održanoj kasno noću.

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetovažu u Denveru, ubivši dvije žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tome gradu na novoj tiskovnoj konferenciji.

Zatim je otišao do kuće u Denveru, gdje je ustrijelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.

Nakon toga se uputio u Lakewood, gdje je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetovažu, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gdje je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identificirala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o 47-godišnjem Lyndonu Jamesu McLeodu.

"Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima" i "napadač je (...) ustrijeljen", rekao je u ponedjeljak navečer John Romero, glasnogovornik policije u Lakewoodu, dodajući da je počinitelj "proglašen mrtvim na mjestu događaja".

Policajka iz Lakewooda koja je pogođena u okršaju i koja je ustrijelila napadača bit će operirana, ali "dobro je", rekao je u utorak Romero.

"Po našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe", rekla je policija u Denveru.

Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada.

"Na početku smo istrage", rekao je.

Pucnjave su pošast koja iza sebe ostavlja brojne žrtve u SAD-u, gdje je pravo na posjedovanje oružja zajamčeno Ustavom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije