Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Šešelj ponovno zapalio hrvatsku zastavu

Ispred Veleposlanstva Hrvatske je veliki broj policajaca pokušao smiriti pristalice SRS, a Šešelj je ispred okupljenih zapalio hrvatsku zastavu.
05. kolovoza 2015. u 19:55 1 komentara 1054 prikaza
Šešelj opet zapalio hrvatsku zastavu
Foto: Reuters/Pixsell

Dužnosnici i pristalice Srpske radikalne stranke, predvođeni Vojislavom Šešeljem, prosvjedovali su u srijedu ispred Veleposlanstva Hrvatske u središtu Beograda gdje su zapalili hrvatsku zastavu i poručili da "nikada neće priznati neovisnu hrvatsku ustašku državu". 

Ispred Veleposlanstva se okupio veliki broj policajaca pokušavajući smiriti pristalice SRS i lidera Vojislava Šešelja koji je ispred okupljenih zapalio hrvatsku zastavu.

Šešelj, kojemu to nije prvi put da pali hrvatsku zastavu, poručio je okupljenima da već 20 godina Srbijom upravljaju "nenarodni režimi" koji su, prema njegovim riječima, formalno priznali "hrvatsku ustašku državu" otvaranjem hrvatskog veleposlanstva u Beogradu. 

Najavio je skori pohod na vlast i rekao kako "neće dopustiti okupaciju Republike Srpske Krajine". Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću poručio je da nemaju pravo Hrvatskoj bilo što praštati u ime srpskog naroda i najavio "povrat onoga što je srpsko".

Okupljena skupina je uzvikivala uvredljive poruke protiv premijera Aleksandra Vučića i nosili su obilježja SRS i fotografije Vojislava Šešelja. S razglasa se čula pjesma "Sprem'te se, sprem'te, četnici", viorile su se zastave, a okupljeni su uglas pjevali.

  • kurtacorbic:

    ..ETO UPRAVO OVAKO JE POČEO RAT U JUGOSLAVIJI, I S OVIM ISTIM LJUDIMA, PA KAD NEUSPIJE PLAN VELIKOSRPSKI, ONDA OPTUŽE HRVATE JER SU SE BRANILI. ..BOLESNI SRBSKI ISCIDAK....