Jens Stoltenberg

Šef NATO-a: Ruski rat protiv Ukrajine neće uskoro završiti

Jens Stoltenberg
JOHANNA GERON/REUTERS
17.09.2023.
u 17:55

- Moramo priznati da ako se predsjednik Volodimir Zelenski i Ukrajinci prestanu boriti, njihova država više neće postojati. Ako predsjednik Vladimir Putin i Rusija polože oružje, imat ćemo mir - naglasio je Stoltenberg

Ruski rat protiv Ukrajine neće uskoro završiti, izjavio je glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg u intervjuu objavljenom u nedjelju u njemačkom časopisu Die Welt.

Stoltenberg je napomenuo da ''sve zemlje vojnog saveza žele što brže postizanje mira, ali ako se Ukrajina prestane boriti, onda će nestati kao država''.

- Moramo priznati da ako se predsjednik Volodimir Zelenski i Ukrajinci prestanu boriti, njihova država više neće postojati. Ako predsjednik Vladimir Putin i Rusija polože oružje, imat ćemo mir - naglasio je Stoltenberg, prenosi Radio Slobodna Evropa. 

Napomenuo je da će ''Ukrajina u konačnici ući u NATO''.

Ruska puna invazija koja je počela 24. veljače 2022. ubila je tisuće, protjerala milijune, uništila gradove i opustošila ukrajinsku ekonomiju.

Organizacija Sjevernoatlantskog saveza podržala je Ukrajinu, a države članice poslale su oružje, ali ne i trupe vojnika.

Moskva gleda na NATO kao na neprijateljski vojni savez koji želi zadirati u ono što Rusija vidi kao svoju sferu utjecaja.

Ukrajina je stekla neovisnost od Sovjetskog Saveza predvođenog Rusijom 1991. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?